Alaska & Yukon Explorer camperreis

0
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag

Bekijk meer van deze reis!

Meer informatie

Meer informatie

Opslaan in wenslijst

Adding item to wishlist requires an account

674

Waarom JoLand Reizen?

  • Deelnemer Sambasso Alliantie
  • Al onze reizen gedekt door NL consumentenrecht
  • 24 uur per dag in nood bereikbaar

Twijfel of nog een vraag?

Neemt gerust contact op met één van onze reisspecialisten. Vaak kunnen we
vrijblijvend een optie regelen. Kunt u in alle rust beslissen.

038-4533300

Info@joland.nl

25 dagen
Beschikbaarheid : Flexibel
In een oogopslag

Deze camperreis door Alaska en Yukon staat garant voor gletsjers, besneeuwde bergen en diepblauwe fjorden. Je avontuur start in Anchorage en brengt je naar prachtige natuurgebieden als Denali National Park, de Matanuska en Exit Glaciers en Kluane National Park. Ook kun je een dagcruise maken door de Prince William Sound en in het spoor van de goudzoekers treden met een treinrit over de fabelachtige White Pass & Yukon Route Railroad.

Reisprogramma
(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1Europa - Anchorage

Je vertrekt vanuit Europa en komt aan in Anchorage.

Anchorage betekent ‘ankerplaats’: een toepasselijke naam voor de stad waarin bijna de helft van alle Alaskanen woont. Voor een kijkje in de rijke geschiedenis van Alaska bezoek je het grote Anchorage Museum of het Alaska Native Heritage Center. Een leuke wandelroute in het centrum van Anchorage is de korte en levendige coastal trail. Ook in natuurparken rondom de stad kun je goed wandelen.

Dag 2Anchorage

Een leuke wandelroute in het centrum van Anchorage is de korte en levendige coastal trail. Ook in natuurparken rondom de stad kun je goed wandelen. Bijvoorbeeld door het Far North Bicentennial Park, waar je in de lente (kleine) kans hebt om grizzlyberen en elanden te zien. Een groter kans op wildlife-succes heb je in de Alaska Zoo. Bezoek ook zeker het Chugach State Park met het outdoor-dorp Girdwood, waar je kunt raften, gletsjer hiken of met de gondel naar de top van Mount Alyeska zoeven. Als je later naar Seward reist, kom je hier sowieso doorheen.

Dag 3Anchorage - Denali National Park

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

Je haalt de camper op in Anchorage en vervolgt je weg naar Denali National Park.

De Parks Highway brengt je naar Denali National Park. Deze weg voert je door iconische Alaskaanse landschappen naar Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika. In het National Park volg je de 150 kilometer lange Denali Park Road. Het is een van Alaska’s allermooiste wegen, geflankeerd door uitkijkpunten en wandelroutes. Bezoek zeker de populaire Savage River. De Park Road is grotendeels alleen per shuttlebus of tourbus te bereizen. De shuttles vertrekken vanaf het Wilderness Access Center naar Toklat River, Eielson Visitor Center, Wonder Lake en Kantishna.

Dag 4Denali National Park

Denali National Park draait om Mount Denali (voorheen McKinley), de hoogste berg van Noord-Amerika. De 150 kilometer lange Denali Park Road geldt als een van de allermooiste wegen van Alaska. Aan de weg liggen mooie uitkijkpunten en wandelroutes. Bezoek zeker de populaire Savage River. De Park Road is grotendeels alleen per shuttlebus (of tourbus) te bereizen. De shuttles vertrekken vanaf het Wilderness Access Center naar Toklat River, Eielson Visitor Center, Wonder Lake en Kantishna.

Dag 5Denali National Park - Fairbanks

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur

Fairbanks is de toegangspoort tot het binnenland van Alaska. Hier, aan de voet van Mount Denali, kun je fabelachtige flightseeing-excursies doen over de besneeuwde bergpieken. Ook leuk is een bezoek aan Pioneer Park: een groot stadspark vol musea en attracties die het verleden van Alaska doen herleven. Ook gaaf is het University of Alaska Museum of the North. De grootste attractie van Fairbanks is het noorderlicht; een natuurspektakel dat iedere winter de nachthemel kleurt. In de zomer wordt het in Fairbanks nauwelijks donker en zie je het noorderlicht niet.

Dag 6Fairbanks - Chicken

Afstand: 450 km / 280 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur

Het kleine plaatsje Chicken ligt bij de grens met de Canadese provincie Yukon. Het is een prima overnachtingsplaats aan het einde van de Top of the World Highway. Chicken heeft een bar, café en een klein winkeltje. Verder vind je hier een hotel en een camping. Probeer zeker de kaneelrolletjes eens waar Chicken zo trots op is. Vanuit Chicken kun je via de Taylor Highway naar het plaatsje Tok rijden.

Dag 7Chicken - Dawson City

Afstand: 170 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur

Goudkoorts hield Dawson City rond 1890 in zijn greep. Dat die koorts allang is weggeëbd, merk je hier nauwelijks. De kleurrijke saloons, general store en post office doen vermoeden dat je op een filmset bent beland – op de onverharde wegen zouden postkoetsen niet misstaan. Dawson City heeft interessante historische bezienswaardigheden, zoals stoomschip S.S. Keno en Harington’s Store, vol foto’s uit het vroegere Dawson City. Buiten het centrum ligt de drijvende goudmijn Dredge No.4. Ook de cancan-show in Diamond Tooth Gerties, Canada’s eerste legale casino, is een aanrader.

Dag 8Dawson City

Je kunt je prima twee dagen vermaken met de historische gebouwen in Dawson City. Heb je nog langer de tijd, bezoek dan het fenomenale Tombstone Territorial Park aan de Dempster Highway – zo’n anderhalf uur rijden ten noordoosten van Dawson City. Deze ruige wildernis biedt besneeuwde bergen, meren en veel wildlife. In het Tombstone Interpretive Centre (mei-sept) krijg je meer informatie over het park en de wandelroutes. De onverharde Dempster biedt goed zicht op de arctische toendralandschappen. Rijd zeker tot de noordelijke parkgrens om de mooiste landschappen te zien. Bij slecht weer is de weg onbegaanbaar!

Je kunt overnachten op de natuurcamping in Tombstone Territorial Park en de volgende dag terugrijden, of verder rijden tot Eagle Plains

Dag 9Dawson City - Keno

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur

Aan het eind van de Silver Trail Highway ligt de levendige spookstad Keno. De ontdekking van zilver en lood in 1919 maakte van Keno een drukbezochte mijnstad – tot de Keno Hill-mijn abrupt zijn deuren sloot en de stad leeg stroomde. De roemrijke geschiedenis wordt herdacht in het leuke Mining Museum. Extra leuk: omdat er in dit plaatsje weinig horizonvervuiling is, heb je er (in het najaar) grote kans om het noorderlicht te zien.

Dag 10Keno - Whitehorse

Afstand: 460 km / 290 mijl || Reistijd: ongeveer 6½ uur

Tijdens de goudkoorts werd de Yukon-rivier bij Whitehorse bevaren door de hekwielboot S.S. Klondike. Ga mee met een tour of verken het gerestaureerde schip op eigen gelegenheid. Bij het schip start de leuke Millennium Trail (5-15 km) rond de rivier, deze brengt je ook naar de 30 meter lange Fishway. Ook leuk is de levendige waterkant, waar in het hoogseizoen (juli-augustus) een treintje rijdt. Aan 4th en 5th Ave vind je souvenirwinkeltjes.

Dag 11Whitehorse - Skagway

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

Skagway ligt aan het einde van het langste en diepste gletsjerfjord van Noord-Amerika. Als je goed luistert hoor je de roep ‘Gold in the Yukon’ nog weerklinken in de vallei. Ga de terug in de tijd met een weergaloze treinrit op de White Pass & Yukon Route Railroad en bezoek het Klondike Gold Rush National Historical Park; vanuit het bezoekerscentrum vertrekken gratis rondleidingen door het historische centrum.

Dag 12Skagway › › Haines

Afstand: 30 km / 20 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur

Dit traject bevat een ferry van Skagway naar Haines.

Haines wordt onder andere omringd door de Chilkat-rivier, de Takshanuk Mountains en de Davidson-gletsjer: enkele pareltjes uit de indrukwekkende natuur van Zuidoost-Alaska. In downtown Haines leer je over de cultuur van de Tlingit-stammen in het Sheldon Museum of het Fort William H. Seward. Je kunt in Haines ook raften en kajakken. Per ferry kun je oversteken naar Skagway.

Dag 13Haines - Kluane National Park

Afstand: 300 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur

Haines Junction is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Kluane National Park, in het zuidwesten van Yukon. Dit ongerepte natuurpark wordt gedomineerd door bergen, gletsjers en ijsvelden. Ook ligt hier Mount Logan, de hoogste berg van Canada. De hoofdwegen zijn de Alaska Highway en Haines Highway, die langs de (noord)oostelijke parkgrens lopen. Volg je Haines Highway in zuidelijke richting, maak dan een stop bij Kathleen Lake, waar je mooie korte wandelingen kunt maken. Ook de Rock Glacier Trail is een aanrader; dit wandelpad voert je via het bos naar de teen van een rots(!)gletsjer en eindigt met een panorama over Dezadeash Lake.

Dag 14Kluane National Park

Om een goed beeld te krijgen van de bezienswaardigheden en activiteiten in Kluane National Park bezoek je het Da Ku Cultural Centre: het bezoekerscentrum in Haines Junction. Volg je vervolgens de Alaska Highway in noordelijke richting, maak dan een stop bij Kluane Lake. Hier is een klein bezoekerscentrum en er zijn wandelroutes uitgestippeld van diverse lengtes. Ter hoogte van Kluane Lake vind je ook de prachtige Kaskawulsh-gletsjer.

Dag 15Kluane National Park - Tok

Afstand: 400 km / 250 mijl || Reistijd: ongeveer 5½ uur

Tok (zeg: ‘Took’) is een rustig plaatsje bij de grens met Yukon. Een flink stuk ten zuidoosten van Tok ligt het Tetlin National Wildlife Refuge, waar bossen, toendra, meren, bergen en gletsjerrivieren elkaar afwisselen. De Tetlin Passage vormt een belangrijke broedplaats voor vogels, wolven, (grizzly)beren en rendieren. Als je naar Beaver Creek (de grens met Yukon) rijdt, kom je vanzelf langs het natuurreservaat. Tok draagt de naam ‘Slod Dog Capital of Alaska’ omdat er tussen november en maart vele sledehondenraces plaatsvinden.

Dag 16Tok - Matanuska Glacier View

Afstand: 350 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur

De Glenn Highway slingert door de Matanuska River Valley, die ligt ingeklemd tussen machtige bergen en een schat aan bezienswaardigheden biedt. De allermooiste stop is de 42 kilometer lange Matanuska Glacier. Dit is de langste gletsjer van Alaska die je per voertuig kunt bereiken. Je kunt er fantastische foto’s maken en over de voet van de gletsjer wandelen, eventueel met een gids. Je ziet de Matanuska-gletsjer al van verre liggen.

Dag 17Matanuska Glacier View - Whittier

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

In het zuiden van Alaska, op de noordoostelijke oever van het Kenai-schiereiland, ligt het plaatsje Whittier. De haven ligt ’s zomers tjokvol met watertaxi’s en cruiseschepen. Niet voor niets, want Whittier is de toegangspoort tot Prince William Sound. Deze prachtige zeestraat wordt gevormd door fjorden, gletsjers en hoge bergen. Je kunt een boottocht maken langs de machtige gletsjers, waar ijsbergen regelmatig met harde knallen afbreken. Op de boot heb je kans om zeehonden, zeeleeuwen en adelaars te zien. Met wat geluk spot je een walvis.

Dag 18Whittier

Het Prince William Sound Museum in Whittier leert je meer over de ontdekkingsreizen door deze bijzondere waterweg. Strek daarna je benen op een van de mooie wandelroutes in de omgeving van Whittier, zoals de Portage Pass Trail (5 km), die je mooie uitzichten biedt op de Portage Glacier. Ook gaaf is de Horse Tail Falls Trail naar een lange waterval.

dag 19Whittier - Seward

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur

Seward ligt op het Kenai Peninsula. Dit weergaloze schiereiland wordt gevormd door besneeuwde bergen, bossen, alpenweiden en gletsjers. Een hoogtepunt is het Kenai Fjords National Park, ten zuidwesten van Seward. Maak de korte wandeling naar de Exit Glacier of daag jezelf uit met een day hike naar het Harding Icefield – een ijsveld van bijna 200 vierkante kilometer met ruim 38 gletsjers. Een absolute aanrader is een boottocht van een hele of halve dag, waarbij je wordt getrakteerd op fabelachtige uitzichten en bovendien kans hebt om dolfijnen, zeeleeuwen, zeeotters en (met wat geluk) orka’s en bultruggen te zien.

Dag 20Seward

In Seward’s mooie haven zie je regelmatig zeeotters. In het Alaska SeaLife Center kun je zien hoe gewonde en zieke dieren, zoals papegaaiduikers, zeeleeuwen en inktvissen, worden opgevangen en verzorgd. Wil je meer leren over de geschiedenis van de regio, bezoek dan het Seward Community Library & Museum. Een hoogtepunt in de omgeving is de Seward Highway naar Anchorage, die dwars door het indrukwekkende Chugach National Forest loopt.

Dag 21Seward - Homer

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur

Homer ligt aan het eind van de Sterling Highway, midden in het Kenai Peninsula. De weg ernaartoe is een lust voor het oog, waarbij je het liefst elk half uur wil stoppen om foto’s te maken. Eenmaal in Homer is een hoogtepunt het schiereiland Homer Spit, waar je prachtig uitkijkt op de groene kustlijn van het Kachemak Bay State Park. Fjorden, gletsjers en besneeuwde bergtoppen versieren de kustlijn. Je bereikt Kachemak Bay State Park alleen per watertaxi. Homer is een populaire bestemming onder heilbotvissers en een ideale bestemming om een beerexcursie te doen – vooral tussen juni en september heb je kans om beren te zien.

Dag 22Homer

Een van de mooiste wandeltochten rond Homer is de Homestead Trail (11 km). De route strekt zich uit door bossen, open velden en langs waterstromen. Onderweg heb je mooi uitzicht op de Cook Inlet en Kachemak Bay, dat alleen per vliegtuigje of watertaxi bereikbaar is. De kortere Creek Trail (3,5 km) loopt door een vergelijkbaar landschap. Wil je meer weten over de geschiedenis van deze regio? Bezoek dan het Pratt Museum.

Dag 23Homer - Anchorage

Afstand: 360 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur

Je rijdt terug naar Anchorage via de fabelachtige Seward Highway, die officieel start in Seward. Als je vanaf Homer komt, bereik je deze Scenic Drive 15 km voorbij Cooper Landing. De Seward Highway omarmt de ruige kustlijn van de Turnagain Arm en wordt geflankeerd door de torenhoge bergen van het Chugach State Park. Bij helder weer kijk je uit over Cook Inlet, waar hellende bergen als mammoeten oprijzen. Na elke bocht wacht je een nieuw avontuur. De weg naar Anchorage duurt twee uur zonder stops. Wij adviseren je ruim de tijd te nemen om van deze mooie omgeving te genieten, zodat je pas aan het eind van de middag in Anchorage aankomt.

Dag 24Anchorage

Je levert de camper in en vliegt terug naar Europa.

Dag 25Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag aan in Europa.

Kaart

Foto's