Klassiek Japan

0
Prijs
€ 2,974
Prijs
€ 2,974

Bekijk meer van deze reis!

Meer informatie

Meer informatie

Opslaan in wenslijst

Adding item to wishlist requires an account

556

Waarom JoLand Reizen?

 • Deelnemer Sambasso Alliantie
 • Al onze reizen gedekt door NL consumentenrecht
 • 24 uur per dag in nood bereikbaar

Twijfel of nog een vraag?

Neemt gerust contact op met één van onze reisspecialisten. Vaak kunnen we
vrijblijvend een optie regelen. Kunt u in alle rust beslissen.

038-4533300

Info@joland.nl

16 Dagen
Beschikbaarheid : 21.04.2018, 27.04.2018, 30.04.2018, 14.05.2018, 20.05.2018, 02.06.2018, 16.07.2018
Amsterdam Schiphol (AMS)
Tokio Narita (NRT)
In een oogopslag

Kennismaking met eeuwenoude beschaving & hypermoderne hypes

Staat Japan bovenaan uw bucketlist? Nu is het ideale moment om te gaan! De pure Japanse cultuur is nog onaangetast door massatoerisme. Uw ervaren Nederlandssprekende reisleider laat u kennis maken met de prachtige highlights van Japan. Maak een onvergetelijke fietstocht door de meeslepende metropool Tokyo en cultuurhoofdstad Kyoto, logeer in samoeraistijl in een klassieke ‘ryokan’, verblijf aan de voet van Mount Fuji en bezoek geishawijk Gion. Onderweg maakt u kennis met eeuwenoude tradities, hypermoderne hypes, idyllische natuur, rijk versierde tempels en de smaak van échte sushi en sake. Een spectaculaire en gevarieerde rondreis, inclusief welkomstdiner in Tokyo, Japan Rail Pass en speciale bagageservice.

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen
 • Entreegelden
 • Welkomstdiner Tokyo
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 16
 • Overnachtingen in goede middenklasse hotels met ontbijt
 • Twee overnachtingen in een traditionele Ryokan
 • Japan Rail Pass, inclusief 2x bagagetransportservice
 • (Openbaar) vervoer van stations naar accommodaties v.v.
 • Fietstocht door Tokyo met Engelssprekende gids
 • Verkenning Tokyo met de reisleider (optioneel)*
 • Dagexcursie Kamakura met de reisleider (optioneel)*
 • Treintickets Tokyo - Nikko v.v.
 • Wandeling Nikko met de reisleider, incl bezoek Kegon waterval (optioneel)*
 • Bezoek Tosho-gu met de reisleider (optioneel)*
 • Openbaar vervoersbewijs Hakone, incl entreegelden (voor bezoek aan Mount Fuji)
 • Bezoek aan Miyagawa ochtendmarkt
 • Sake-proeverij in Takayama
 • Fietstocht omgeving Takayama (optioneel)
 • Busticket Kanazawa - Shirakawago - Hiroshima
 • Bezoek aan UNESCO's Shirakawago
 • Stadstour Kanazawa met de reisleider, inclusief bezoek aan de geishawijk Higashi Chaya (optioneel)*
 • Rondleiding Vredespark Hiroshima inclusief Engelssprekende gids
 • Bezoek aan het heilige eiland Miyajima
 • Excursiedag Kyoto inclusief Engelssprekende gids
 • Fietstocht Kyoto
 • Bezoek Nara, inclusief entreegelden en vervoer
 • Transfer hotel Kyoto - Osaka Kansai Airport

Exclusief

 • Eventuele optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Fooien (reisleiding)
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25 per boeking
Reisprogramma
(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1Amsterdam - Tokyo

Vlucht Amsterdam – Tokyo
Overnachten in het vliegtuig

Bent u één van die reizigers bij wie Japan al jaren bovenaan het lijstje staat? Vandaag komt uw droom uit: u staat op Schiphol met een vliegticket naar Tokyo. De komende weken maakt u op onvergetelijke wijze kennis met de lokale bevolking, eeuwenoude cultuur, hypermoderne ontwikkelingen, bijzondere natuur, Japanse tradities en culinaire specialiteiten. U stapt met een gerust hart in het vliegtuig – tijdens de rondreis maakt u zich niet druk over vervoer of accommodatie. Alles is geregeld. Onderweg profiteert u bovendien dagelijks van de kennis en het aanstekelijke enthousiasme van onze ervaren Nederlandssprekende reisleider. Kijk tijdens de vlucht een fijne film en kom bij van alle voorbereidingen op de reis. U overnacht in het vliegtuig.

Dag 2Aankomst Tokyo

Kennismaking met de Nederlandssprekende reisleider
Genieten van uw eerste indrukken van Tokyo
Eerste overnachting in wereldstad Tokyo

We landen op vliegveld Narita in Tokyo. Welkom! U passeert de douane, haalt uw bagage van de band en wandelt langs de winkels en horeca richting de uitgang. Hier wacht onze Nederlandssprekende reisleider u op . Als Japan specialist kent hij de Japanse gewoontes en omgangsvormen goed en weet hij precies waar u straks moet zijn voor de lekkerste sushi of beste sake. Tijdens de rit naar ons hotel valt het u vast op dat u nauwelijks getoeter hoort. En dat in een dichtbevolkte stad met bijna 40 miljoen inwoners! Ook in het verkeer blijven Japanners beleefd: iedereen respecteert de tekens van verkeersregelaars en stoplichten. Enthousiast bekijken we flikkerende neonreclames, drukke winkelstraten en hypermoderne wolkenkrabbers. We genieten nu al van Tokyo. Deze op één na grootste metropool ter wereld bruist 24/7 van de energie. Gelukkig slapen we hier maar liefst vier nachten! De leuke wijken Shunjuku en Harajuku, de beroemde Shibuya Crossing, het uitzicht vanaf Tokyo Tower – als u wilt, beleeft en ziet u alles.

Dag 3Tokyo

Tokyo verkennen op de fiets
Tweede overnachting Tokyo

Vandaag maken we een leuke 3 uur durende fietstocht door Tokyo. De fiets is een ideaal vervoermiddel in zo’n drukke stad. Fijn dat het verkeer gewend is aan fietsers: in Tokyo is fietsen heel normaal. Op straat ziet u Japanners fietsend naar kantoor gaan, boodschappen doen of een tochtje maken door bijvoorbeeld het mooie Yoyogi Park. We stappen op bij Tokyo Station en volgen onze reisleider over de fietspaden. We genieten, wat zie je op deze manier veel van de stad. We bekijken historische highlights, zoals het Keizerlijk Paleis, passeren de residentie van de premier en rijden Asakusa in. We eindigen in de ultramoderne electronicawijk Akhihabara, waar we ontdekken dat onze gadgets en moderne technische snufjes alweer achterhaald zijn. Vanaf hier gaan we op eigen gelegenheid terug naar het hotel met het openbaar vervoer. Heeft u nog energie over? In Shibuya draait het uitgaansleven volledig om KTV (karaoke). De kans is groot dat u hier makkelijk – misschien wel zingend – contact maakt met lokale Japanners.

Dag 4Tokyo

Tokyo verder ontdekken met de reisleider of op eigen gelegenheid
Derde overnachting Tokyo

Gisteren hebben we al veel van Tokyo gezien tijdens onze fietstocht. Wilt u bepaalde plekken of buurten graag wat beter leren kennen? Vertel uw reisleider welke. Hij vergezelt u graag. Een andere optie is zelf op pad gaan. U krijgt een leuk informatiepakket van ons. Handig om te gebruiken als u op eigen gelegenheid de stad verder ontdekt. Ga ’s ochtends vroeg bijvoorbeeld naar de levendige Tsukiji-vismarkt, de grootste visafslag ter wereld. Het sushi-beleg dat u in Tokyo eet komt hoogstwaarschijnlijk hiervandaan. Op afstand ziet u koks en restauranteigenaren onderhandelen over joekels van tonijnen, schelpdieren, zeevruchten, zeewier en exclusieve kaviaar. Probeer eventueel een typisch Japans ontbijt van rijst en verse vis in één van de omliggende restaurants in Tsukushima. Odaiba (of ‘Daiba’) is een leuke kennismaking met het moderne Tokyo. Dit levendige kunstmatige eiland is heel populair onder hippe Japanners, die hierheen komen voor hypermodern amusement, computerspellen en winkelcentra. Wandel rond en bekijk de als manga-striphelden uitgedoste jongeren. Voor traditioneel Japans theaterspektakel bezoekt u het iconische Kabuki-za Theater in Ginza. Koop een kaartje en geniet van een indrukwekkende voorstelling – een echte highlight volgens veel reizigers!

Dag 5Tokyo - Kamakura - Tokyo

Heiligdommen en de Grote Boeddha bewonderen in Kamakura
Vierde overnachting in Tokyo

We verlaten Tokyo tijdelijk voor een leuke dagtocht naar het charmante Kamakura. Vandaag zien we waarom deze kuststad vaak het ‘Kyoto van Oost-Japan’ wordt genoemd. Na het ontbijt stappen we samen met de reisleider op de trein. Eenmaal buiten de stad genieten we van het landschap dat voorbijglijdt. Na aankomst in Kamakura wandelen we door de rustige straten, proeven we de sfeer van het roemruchte samoerai-verleden (1285-1333) en zien we de beroemde Grote Boeddha. U houdt uw camera voortdurend in de aanslag. De vele boeddhistische tempels, Shinto heiligdommen, archeologische opgravingen en andere mooie historische gebouwen zijn bijna allemaal een foto waard. Vanavond slapen we voor het laatst in Tokyo, morgen reizen we met de trein naar onze volgende bestemming.

Dag 6Tokyo - Nikko

Afscheid nemen van Tokyo
Serene schoonheid van Nikko Nationaal Park ervaren
Lake Chuzenji en de Kegon-waterval bewonderen
Overnachten in idyllisch Nikko

Na een geweldige tijd in Tokyo nemen we afscheid. Met onze handbagage stappen we op de trein naar de pelgrimsstad Nikko. We gaan nieuwe plaatsen ontdekken! Voor liefhebbers van tempels en andere heiligdommen is Nikko één van de hoogtepunten van onze reis. Het is al eeuwen een belangrijk centrum van het Japanse boeddhisme en shintoïsme. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Nikko Toshogu schrijn. Het historische mausoleum complex is rijkelijk versierd met kunstig houtsnijwerk en decoraties van bladgoud. Wat een vakmanschap!
Nikko is ook een favoriete bestemming van natuuraanbidders. De stad wordt omgeven door bergen van het vulkanische Nikko Nationaal Park – een idyllisch plaatje van bossen, meren, klaterende watervallen en heetwaterbronnen. Wandel na aankomst over de mooi aangelegde routes en geniet van de kleurenpracht en de serene omgeving. Bewonder (optioneel) het sprookjesachtige Chuzenji-meer, zie hoe de immense Kegon-waterval zich van bijna 100 meter hoogte omlaag stort, en wandel langs de 70 stenen beelden bij de door lava gevormde Kanmangafuchi-afgrond.

Dag 7Nikko - Hakone

Bezoek Tosho-gu met de reisleider of op eigen gelegenheid
Vertrek Nikko
Bewonder Mount Fuji
Overnachten in Odawara (nabij Mount Fuji)

De vroege ochtend is ideaal om de Tosho-gu schrijn en de omliggende tempels te bezoeken. U ontloopt de drukte en geniet in alle rust van de heerlijk frisse lucht en het beeldschone omliggende landschap.
’s Middags reizen we via Tokyo richting het vriendelijke Hakone, aan de voet van Mount Fuji. Deze omgeving staat bekend om zijn weldadige warmwaterbronnen (‘onsen’) en spa-resorts, vulkanische vallei, Ashi-meer en uitzicht op Mount Fuji. Vanavond logeren we in het nabijgelegen Odawara. Een bus brengt ons van het station naar het hotel.
Vervolgens is het zover: op naar Mount Fuji! De legendarische berg is het nationale symbool van Japan, een inspiratiebron voor kunstenaars en een populaire attractie. Het staat vast ook hoog op uw lijstje met highlights. Bewonder het uitzicht vanaf het beroemde ‘5th station’ (circa 2300 meter hoogte), het startpunt van veel beklimmingen. Of bekijk de berg van een afstand en monster aan op een replica van een piratenschip voor een cruise over het vulkanische Ashi-meer. Voor een perfecte serie panoramafoto’s stapt u in de kabelbaan.

Dag 8Hakone - Takayama

Vrije ochtend Hakone
Vertrek Hakone
Reis met hypermoderne hogesnelheidstrein
Eerste overnachting in traditionele Ryokan

Er zijn ongetwijfeld dingen die u nog wilt zien in Hakone. U heeft nog de hele ochtend om de natuurlijke omgeving, of de musea en tempels verder te verkennen. ’s Middags reizen we met een hypermoderne hogesnelheidstrein (‘Hida Express’) met een kleine 300 kilometer per uur naar Takayama. Onze bagage staat klaar bij de receptie van ons bijzondere logeeradres. De komende twee nachten slapen we in Japanse stijl in een Ryokan: een traditioneel Japans familiehotel. Een geweldige ervaring – zo overnachtten de 17e eeuwse samoerais en shoguns ook! De inrichting is strak en minimalistisch, met wanden en schuifdeuren van rijstpapier. Binnen lopen we op slippers, onze schoenen staan opgeborgen in speciale kastjes. De tatamimatten op de vloer zijn daardoor brandschoon. Wel zo prettig, want we slapen op de grond op comfortabele futonmatrassen en eten aan lage tafeltjes. Volgens Japanse traditie is het mogelijk om te genieten van de ‘onsen’, de gemeenschappelijke badgelegenheden (mannen en vrouwen zijn gescheiden en badkleding is niet toegestaan). Draag als u wilt ook een ‘yukata’ (kimonobadjas) en waan u even in traditioneel Japan!

Dag 9Takayama

Snacks proeven en souvenirs zoeken op de ochtendmarkt
Kleurrijke praalwagens bewonderen in het museum
Verse sake proeven in een lokale brouwerij
Tweede overnachting in een Ryokan

We staan vroeg op en wandelen naar de Miyagawa-ochtendmarkt. Slenter langs de kraampjes met kleurige handwerkproducten, ingemaakt voedsel en groenten. Proef onbekende smaken, zoals Japanse yoghurt of ei-marshmallows, en ruik de prikkelende geuren van specerijen en vers fruit. De markt is ook een goede plek voor souvenirs: van Japanse eetstokjes en houten beeldjes tot de Japanse stoffen gelukspopjes (‘sarubobo’). Hierna gaan we naar het lokale draagstoelenmuseum. We bewonderen de kleurrijke, handgemaakte draagstoelen (‘floats’) die hier staan uitgesteld en stellen ons voor hoe ze door de straten paraderen tijdens plaatselijke festivals en optochten. In een sake brouwerij ervaren we het verschil tussen ‘redelijke’ en ‘uitstekende’ sake. We proeven vers gemaakte sake en zien hoe het gemaakt wordt.
In de middag kunt u samen met de reisleider een fietstocht maken of in de Ryokan blijven en genieten van de bijzondere sfeer!

Dag 10 Takayama - Shirakawago - Kanazawa

Vertrek Takayama
Bezoek aan UNESCO’s Shirakawago
Stadstour Kanazawa met de reisleider (optioneel)
Sfeer proeven in Geisha wijk Higashi Chaya (optioneel)
Overnachten in ‘Klein Kyoto’ Kanazawa

Vroeg in de ochtend worden we naar het busstation van Takayama gebracht voor vertrek naar onze volgende bestemming: Kanazawa. Onze koffers reizen alvast vooruit naar Kyoto. Vandaag ervaren we hoe efficiënt en comfortabel het openbaar busvervoer in Japan is. Kijk naar buiten en geniet van het voorbijtrekkende landschap. Onderweg stoppen we in het door UNESCO beschermde Shirakawago. Wandel rustig rond door dit charmante dorpje en bekijk de typische Gasso Zukuri-stijl van de boerenwoningen. De puntvormige daken lijken op de handen van biddende boeddhistische monniken.
Vervolgens reizen we verder naar het historische Kanazawa (‘Klein Kyoto’). Na aankomst kunt u met de reisleider een leuke stadstour maken (optioneel); bewonder de beeldschone watervallen en verfijnde Japanse tuinarchitectuur van de Kenrokuentuin-tuin, bezoek het kasteel Kanazawa en wandel langs de grote vijver en bekijk het goed geconserveerde samoeraidistrict, voor een indruk van het feodale Japan en de tijd van de shoguns. ’s Middags gaan we naar Higashi Chaya, de geishawijk van de stad. Hier genieten we van de bijzondere sfeer rond de traditionele ‘chaya’s’ (theehuizen), waar de geisha’s hun gasten vermaakten met zang, dans en muziek. We logeren één nacht in Kanazawa, morgen reizen we verder.

Dag 11Kanazawa - Hiroshima

Vertrek Kanazawa
Rondleiding Vredespark: kennismaken met het oorlogsverleden
Het levendige moderne stadsleven ontdekken
Overnachten in ‘Stad van de Vrede’ Hiroshima

Onze volgende bestemming is de Japanse havenstad Hiroshima. De Japanse regering riep Hiroshima uit tot Stad van de Vrede. Het werd na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog volledig opgebouwd. Na ons bezoek associeert u Hiroshima vast niet meer alleen met de atoombom van 1945. Wat een levendige, welvarende stad! We zien veel groene parken, hippe winkels, gezellige theehuizen, leuke restaurants, moderne hoogbouw en kunstgaleries.
Een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden staat nog in het teken van het oorlogsverleden. Zoals het rustige Vredespark en het bijbehorende Vredesmuseum in het centrum. ’s Middags krijgen we in het Vredespark een boeiende rondleiding door een Engelssprekende gids. Aandachtig en ontroerd volgen we hem langs de indrukwekkende herdenkingsmonumenten en gebouwen.
’s Avonds kunt u één van de lekkere lokale restaurants ontdekken. Probeer vooral de ‘oko-nomiyaki’, een Japanse pannenkoek gevuld met kool en vlees of garnalen.

Dag 12Hiroshima - Kyoto

Vertrek Hiroshima
Shinto schrijn bewonderen op Miyajima-eiland
Vrije avond: Kyoto alvast leren kennen
Eerste overnachting in culturele hoofdstad Kyoto

Na het ontbijt stappen we eerst in de trein en gaan vervolgens met de veerboot naar het heilige eiland Miyajima. Hier bekijken we de beroemde Itsukushima-schrijn. Vooral de rode toegangspoort (Torii), die de scheidingslijn tussen de menselijke en de spirituele wereld symboliseert, vraagt om een foto. Bij hoogtij staat de poort half onder water, waardoor hij lijkt te drijven. De bosrijke, heuvelachtige omgeving maakt het plaatje af. ’s Middags reizen we verder. Op naar Kyoto, de oude keizerlijke hoofdstad. Een nieuw hoogtepunt!
Kyoto is een fascinerende moderne metropool, die bekendstaat als de culturele hoofdstad van Japan. Van de ruim 2000 tempels en schrijnen, historische gebouwen en andere cultuurschatten, staat een groot deel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We logeren hier vier nachten: verken de stad dus in alle rust. Wandel tijdens uw eerste avond in de stad bijvoorbeeld door de beroemde oude uitgaanswijk Gion. In de nauwe straatjes met traditionele houten huizen, ryokans en Japanse theehuizen waant u zich even in het Kyoto van vroeger. Kijk goed om u heen, wie weet vangt u een glimp op van een sierlijke geisha!

Dag 13Kyoto

Dagtocht door de stad: highlights en hideaways ontdekken
Tweede overnachting in Kyoto

Een Engelstalige gids neemt ons de hele dag op sleeptouw door Kyoto. Ideaal: zo zien we naast highlights ook de meer verborgen pareltjes. Als echte Japanners gebruiken we vandaag het efficiënte lokale metronetwerk en de bus. Een leuke ervaring. Eerst zien we het 17e-eeuwse Kasteel Nijo, waar de shoguns van Kyoto zich omringden met luxe en comfort. Hierna bezichtigen we de tot Werelderfgoed uitgeroepen rotstuinen van Ryoanji. Misschien herkent u ze: deze typisch Japanse zen-tuinen zijn een geliefd filmdecor. Datzelfde geldt voor Kinkakuji, het volledig met goud bedekte paviljoen dat we vervolgens bekijken. In Sagano maken we een ontspannen wandeling van zo’n 3 kilometer. We lopen door weelderige bossen met metershoge bamboe en genieten van het uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Hierna bezoeken we nog twee tempels, waaronder de 14e eeuwse Tenryu-Ji-tempel. We eindigen met een wandeling over de beroemde Togetsukyo-brug en bekijken de prachtig begroeide heuvels van Arashiyama op de achtergrond. Een boeiende, actieve dag!

Dag 14Kyoto

Het alledaagse leven in Kyoto ontdekken per fiets (dagtocht)
Derde overnachting in Kyoto

Net als Tokyo is Kyoto een fijne stad om te fietsen. Vandaag maken we een gezellige dagtocht over de fietspaden, samen met onze reisleider. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezienswaardigheden, ook het gewone dagelijkse leven te leren kennen. De stad is grotendeels vlak. Dat fietst lekker! De reisleider laat zijn favoriete plekken zien en neemt u mee naar verschillende leuke bezienswaardigheden. We komen langs ultramoderne kantoorkolossen en wolkenkrabbers, zien neonborden flikkeren bij de winkels en restaurants, ervaren het contrast tussen de jongerencultuur en de levensstijl van de oudere inwoners, proeven lokale Japanse snacks, en ervaren de verschillen in sfeer tussen de diverse wijken van de stad. Vol nieuwe indrukken keren we aan het eind van de dag terug naar ons hotel voor de derde overnachting.

Dag 15 Kyoto - Nara - Kyoto

Wasi-sabi ervaren in het lieflijke Nara
Vierde overnachting in Kyoto

Als toetje van de reis maken we vandaag een mooie dagtrip vanuit Kyoto naar het nabijgelegen Nara: de oudste stad van Japan. Er heerst een kalme, lieflijke sfeer. Hier ervaart u misschien wel het typisch Japanse ‘wasi-sabi’-gevoel. We wandelen door de rustige straten en zien historische gebouwen met houten gevels en oude lantarens, mooi aangelegde parken, prachtige schrijnen en fraaie tempels. Wat is deze oude keizerlijke hoofdstad rijk aan Werelderfgoed! Veel van de heiligdommen vinden we in Nara Park. We bekijken het beroemde eeuwenoude Todaiji-tempelcomplex, het grootste houten bouwwerk ter wereld. We zijn onder de indruk. Ook de immense houten boeddha (de Daibutsu) die we binnen zien, dwingt respect af. Tot slot lopen we naar Kasuga Taisha, in het beboste deel van het park. Alleen al de paden die naar deze Shinto schrijn leiden zijn bijzonder. Aan weerszijden staan duizenden stenen lantaarns. De tamme (heilige) herten die vrij rondlopen in het park maken het sprookjesachtige plaatje compleet.
Terug in Kyoto maakt u er een extra speciale avond van, geniet voor het laatst van de lokale Japanse lekkernijen!

Dag 16Kyoto - Osaka - Amsterdam

Vertrek Kyoto
Transfer naar Osaka (Kansai airport)
Aankomst Amsterdam

We pakken onze koffers in en worden naar het vliegveld van Osaka gebracht. We nemen nu echt afscheid van Japan – wat is de tijd omgevlogen. Dezelfde avond staan we alweer op Schiphol en zeggen we elkaar gedag. Thuis overladen we de achterblijvers met onze enthousiaste verhalen en kleurrijke foto’s. Wat een bijzondere reis. Ongelooflijk dat we in korte tijd zoveel gezien hebben van dit fantastische land!

Kaart

Foto's