Zuid-Afrika – Heel veel Safari in Zuid-Afrika

0
Prijs
Vanaf€ 1,805
Prijs
Vanaf€ 1,805

Bekijk meer van deze reis!

Meer informatie

Meer informatie

Opslaan in wenslijst

Adding item to wishlist requires an account

396

Waarom JoLand Reizen?

 • Deelnemer Sambasso Alliantie
 • Al onze reizen gedekt door NL consumentenrecht
 • 24 uur per dag in nood bereikbaar

Twijfel of nog een vraag?

Neemt gerust contact op met één van onze reisspecialisten. Vaak kunnen we
vrijblijvend een optie regelen. Kunt u in alle rust beslissen.

038-4533300

Info@joland.nl

18 dagen
Beschikbaarheid : 01.08.2017 - 15.08.2018
Amsterdam Schiphol (AMS)
Johannesburg OR Tambo (JNB)
In een oogopslag
 • Dag 1 Amsterdam – Johannesburg
 • Dag 2 Johannesburg
 • Dag 3 Johannesburg – Phalaborwa (ca. 500 km)
 • Dag 4 Phalaborwa / Krugerpark
 • Dag 5 Phalaborwa – Timbavati Game Reserve (ca. 160 km)
 • Dag 6 Timbavati Game Reserve
 • Dag 7 Timbavati Game Reserve – Hazyview (ca. 120 km)
 • Dag 8 Hazyview
 • Dag 9 en 10 Hazyview – Swaziland (ca. 275 km)
 • Dag 11 Swaziland – St. Lucia (ca. 325 km)
 • Dag 12 Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands2
 • Dag 13 en 14 St. Lucia – Umhlanga (ca. 230 km)
 • Dag 15 Umhlanga – Drakensbergen (ca. 175 km)
 • Dag 16 Drakensbergen
 • Dag 17 Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 450 km)
 • Dag 18 Amsterdam
Kinderkorting arrangement
Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 250 korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er wordt slechts 1 bed bijgezet.
 
Autohuur
U kunt er in het prijsoverzicht zelf kiezen met weke type huurauto u deze reis zou willen maken. Extra informatie betreft de huurauto en voorwaarden kunt u vinden onder het tabblad ‘vervoer’.
Weekendtoeslag KLM
Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met KLM vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.
Weekendtoeslag Emirates
Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.
Routebeschrijving
Bij deze reis ontvangt u ter plaatse een uitgebreide routebeschrijving op maat. Helaas is het voor ons niet mogelijk om een routebeschrijving op maat te maken, wanneer u een last-minute boekt naar Zuid-Afrika. Onder last-minute verstaan wij boekingen die gemaakt zijn 14 dagen voor vertrek vanuit Nederland.
Jaarlijks onderhoud kabelbaan Tafelberg
Ieder jaar wordt in de maanden juli of augustus de kabelbaan naar de ‘top’ van de Tafelberg gesloten i.v.m. jaarlijks onderhoud. We krijgen pas op korte termijn de exacte data door, maar willen u hier al wel vast op wijzen. De kabelbaan is tijdens de renovatie altijd 1 week gesloten.

In 2017 zullen deze werkzaamheden plaatsvinden van 24 juli t/m 6 augustus.

Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Reizen met kinderen in Zuid-Afrika
Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van hun kind(eren). Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015.

Voor reizigers die met kinderen tot 18 jaar oud reizen betekent dit dat er een geboorteakte aangevraagd moet worden. Dit gaat op zich vrij gemakkelijk, maar dit moet wel gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn. Voor kinderen van gescheiden ouders: je moet als enige ouder wanneer je met je kinderen reist schriftelijke toestemming krijgen van de andere ouder. Meer informatie hieromtrent, alsmede het toestemmingsformulier kunt u vinden via Mijn Zuid-Afrika, de officiële website van het Zuid-Afrikaans verkeersbureau.

Toeristenbelasting Botswana
Indien u een reis heeft geboekt in combinatie met Botswana is het volgende van toepassing:
Vanaf 1 juni 2017 dient u een toeristenbelasting te betalen wanneer u naar Botswana reist. De heffing bedraagt € 27 per persoon en dient voldaan te worden bij binnenkomst van het land. U kunt de belasting te betalen met contant geld, creditcard, elektronische betaalmiddelen en bankpas. Let er wel op dat u uw bankpas activeert voor wereldwijde betalingen. Na betaling ontvangt u een bonnetje als betalingsbewijs. Dit bonnetje is 30 dagen geldig en dient u samen met uw paspoort te laten zien bij het verlaten van het land. Binnen deze 30 dagen kunt u meerdere keren Botswana in en uit reizen zonder opnieuw de toeristenbelasting te betalen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
 • Shuttle Service hotel luchthaven - hotel
 • Overnachtingen in gezellige Guesthouses en lodges
 • Iedere dag ontbijt
 • Verblijf op basis van volpension in uw lodge nabij Hoedspruit
 • Gamedrives per dag tijdens uw verblijf nabij Hoedspruit
 • Meet & Greet service op de luchthaven
 • Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving
 • Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse

Exclusief

 • Entreegelden Nationale Parken
 • Eventuele optionele excursies
 • Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25 per boeking
Reisprogramma
(Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1Amsterdam – Johannesburg

U vliegt van Amsterdam naar Johannesburg, waar u de volgende dag aankomt.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Johannesburg aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad ‘Data & prijzen’ kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Dag 2Johannesburg

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). U ontvangt de nodige papieren en verdere uitleg over uw reis, zodat u met een gerust hart verder op reis kunt in Zuid-Afrika. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel, op nog geen 15 minuten van de luchthaven, waar u kunt uitrusten van de vermoeiende reis.

Dag 3Johannesburg - Phalaborwa (ca. 500 km)

In de ochtend heeft u uw Meet & Greet en wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd en rijd u richting Phalaborwa, via Polokwane. Het is een uitstekende weg, maar komt pas in de late namiddag aan bij de lodge. Inchecken en lekker genieten van een duik in het zwembad en het diner. Als u niet te laat bent, kunt u nog mee op een middag gamedrive om al helemaal in de stemming te komen.
De aankomende 2 nachten logeert u hier in een leuke rondavel.

Dag 4Phalaborwa / Krugerpark

Vandaag gaat u dan echt het Krugerpark ontdekken. U kunt dat op eigen gelegenheid doen of een safari in een 4WD bij de lodge boeken. Ze organiseren allerlei leuke safari’s en bush BBQ’s. Het wordt in ieder geval een dag dat u veel wilde dieren gaat zien en echt het safari-gevoel krijgt.

Dag 5Phalaborwa – Timbavati Game Reserve (ca. 160 km)

Het is vandaag tijd om het noordelijke gedeelte van het Krugerpark te verlaten en door te rijden naar de regio nabij Hoedspruit. Hier liggen diverse privé wildparken die grenzen aan het Krugerpark en allemaal de Big Five ‘hosten’. Wij hebben hier gekozen voor het Timbavati Game Reserve omdat dit park open is met het Krugerpark en u de mogelijkheid geeft om veel wild te zien. De aankomende 2 nachten in een echt Tented Camp (of safari-lodge) op basis van volpension en inclusief safari’s.
Want in het Timbavati mag u enkel met uw huurauto naar de lodge rijden, safari gaat hier altijd met een ranger en een 4WD!

Zorg dat u rond de lunch in de luxe lodge bent, zodat u lekker mee kunt lunchen. Daarna lekker relaxen en de tegen de schemering gaat u dan met de ranger op safari. Na terugkomst is er een maaltijd bij het kampvuur voor u gemaakt en eet u gezellig met zijn allen. Niet te laat naar bed, want morgen wordt u al vroeg wakker gemaakt.

Dag 6Timbavati Game Reserve

De ranger maakt u al heel vroeg wakker, want de eerste gamedrive is al bij zonsopkomst. Dan worden de dieren actief en is het een goed moment om de wilden dieren te zien. Daarna lekker ontbijten en misschien nog even de ogen dichtdoen. Na de lunch gaat u weer op gamedrive, zodat u het park maximaal leert kennen. Een geweldige safari-dag!

Dag 7Timbavati Game Reserve – Hazyview (ca. 120 km)

Vandaag verlaat u het park en reist u via de beroemde Panorama route, door de noordelijke Drakensbergen met als hoogtepunt de Blyde Rivier Canyon. In de Canyon heeft u ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God’s Window. Via Pelgrim’s Rest rijdt u door naar Hazyview, waar u overnacht. Een prachtige dag vol hoogtepunten.

Dag 8Hazyview

Hazyview wordt ook wel de zuidelijkste toegangspoort van het Krugerpark genoemd. Vandaag kunt u dan ook heerlijk de hele dag op safari (met uw eigen auto) en opzoek naar de wilde dieren. In het park is gelegenheid om te lunchen of neem ene picknick mee, want u zult pas laat in de middag het park weer uit willen.

Dag 9 - 10Hazyview – Swaziland (ca. 275 km)

Vandaag rijdt u via Nelspruit naar het kleine koninkrijk Swaziland. Na het passeren van de grens rijdt u naar de hoofdstad Mbabane. U kunt de stad en de Swazi-markt bezoeken. Daarna rijdt u door naar het Mlilwane Wildpark, waar u in de nabijheid overnacht.

Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is één van de Big Game Parks van Swaziland. Er leven onder meer buffels, giraffes, nijlpaarden, luipaarden, zebra’s en tal van antilopen zoals koedoes en bokken. Hier heeft u vanmiddag en morgen de hele dag de tijd om een game drive te maken. Maar ook kunt u per paard dan wel per mountainbike (onder begeleiding) het wildpark verkennen.

Dag 11Swaziland – St. Lucia (ca. 325 km)

In de loop van de ochtend verlaat u het hart van Swaziland. U rijdt naar het zuiden en verlaat Swaziland en rijdt de provincie KwaZulu-Natal binnen. Vanavond logeert u in het gezellige vakantieplaatsje St. Lucia. Vanuit hier kunt u verschillende leuke uitstapjes maken, zoals een boottocht op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Vooral mooi om te maken, tijdens de zonsondergang.

Dag 12Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands2

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan het Hluhluwe Nationaal Park om hier met uw eigen auto opzoek te gaan naar de Big Five. Het park is prachtig en kent een groot aantal dieren, waaronder de witte neushoorn.

Ook kunt u een bezoekje brengen aan St. Lucia Wetlands of misschien is het wel leuk om een korte fietstocht te maken of een bezoekje te brengen aan een Zulu-dorpje niet ver van St. Lucia. Er is in ieder voldoende te bezoeken en te ontdekken.

Dag 13 - 14St. Lucia – Umhlanga (ca. 230 km)

Voor u vertrekt kunt u een traditioneel Zulu-dorpje bezoeken. Tijdens de rondleiding bezoekt u een school, kinderdagverblijf en word u de verschillende tradities van de Zulu uitgelegd van dit trotse volk. Hierna rijd u verder naar het zuiden, waar u in de loop van middag in de gezellige badplaats Umhlanga aankomt. Deze badplaats ligt circa 20 kilometer van Durban en heeft een leuk centrum, heerlijke stranden en een prima uitgaansleven.

U logeert hier de aankomende 2 nachten in een heerlijk guesthouse op loopafstand van het strand. Verwacht hier geen ligbedden, maar ongerepte stranden met wilde golven. Maak een heerlijke strandwandeling of geniet van het heerlijke zwembad. De eigenaren zijn hartelijk en kunnen u precies vertellen waar u ’s avonds lekker kunt eten.

Dag 15Umhlanga – Drakensbergen (ca. 175 km)

Na het ontbijt rijdt u via de historische stad Pietermaritzburg naar de 95 meter hoge watervallen nabij Howick. De Drakensbergen zijn de volgende stop op uw route. Dit bergmassief is beroemd vanwege de vele rotstekeningen die zijn achtergelaten door de Bosjesmannen.

Dag 16Drakensbergen

Vandaag is het tijd om lekker te luieren of in de indrukwekkende omgeving een fantastische wandeling te maken, onder begeleiding van een gids.

Dag 17Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 450 km)

In de loop van de morgen verlaat u de Drakensbergen. U kunt direct terug rijden of uw weg vervolgen via de indrukwekkende Golden Gate. Van hieruit rijd u via Bethlehem terug naar de luchthaven van Johannesburg voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 18Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam.

Kaart

Foto's